februar 28, 2016

Når der både bliver smidt vægt og smidt ud og sorteret fra

Når der bliver smidt vægt

Jeg har bemærket, at der er et gennemgående tema i mit liv lige i øjeblikket.

Der bliver virkelig smidt ud!

For det første har jeg jo lagt kosten om og har på den konto allerede smidt vægt.

Kilo’ene drysser ganske stille og roligt af, så det er en hel fornøjelse.

Jeg skal ikke sige, om det var vægttabet, der satte det hele i gang, men der er i hvert fald afsmitning på andre områder af mit liv:

  • Vores kælder, der stille og roligt var blevet fyldt op med alt muligt forskelligt fik for et par uger siden den store overhaling. To store plastikposer fyldt med ledninger, der ikke kunne bruges til noget, røg ud sammen med gammelt tøj, et forældet kæmpe fjernsyn, indholdet fra mindst 20 mapper, ca. 1 meter gamle håndarbejdsblade og diverse sære objekter. Bilen var fyldt til randen – selv en kæmpe paprulle, der stammer fra en genbrugspapirfabrik røg afsted til ungernes skole, der nu kan pakke skolen ind i pap, hvis de har lyst til at lege Christo
  • Projektledelsen, der jo var min start som selvstændig, og som har været en del af min egen selvforståelse igennem mere end 5 år, var begyndt at tynge ned på min energi. Jeg har danset om den varme grød lige indtil weekenden. Nu er der ryddet op, og jeg er i fuld gang med at drosle siden så meget ned, at den kan ligge og mere eller mindre passe sig selv.
  • Der er nogle kedelige papirer, der bliver bragt i orden – bankaftaler, ny A-kasse og mon ikke også forsikringspapirerne kunne tåle at blive kigget nøjere igennem?

Det sjove er, at det næsten føles som et vægttab, når noget bliver smidt ud.

Da min mand og jeg tømte bilen på genbrugspladsen var der en helt lettet følelse forbundet med det. Følelsen af at få luft og plads giver næsten en større følelse af overskud på en eller anden måde.

Jeg havde en tilsvarende oplevelse for et halvt år siden i forbindelse med regnskab i min virksomhed.

Jeg havde hidtil selv lavet min bogføring, og da jeg jo hverken har ansatte eller fysiske varer, så er det i bund og grund en ret overskuelig opgave.

Men hvad skete der?

Hver gang jeg skulle i gang med at få lavet min bogføring, så udskød og udskød jeg det i det uendelige. Jeg kunne sågar finde på at støvsuge i et forsøg på at undgå det, og det siger ikke så lidt!

Da jeg kastede håndklædet i ringen og fik en revisor på, så føltes det næsten lige som at have fået sommerferie.

Det var som om jeg havde smidt en vægt på størrelse med bjerg væk og jeg kunne pludselig med god samvittighed bruge min tid på noget andet.

Noget jeg får energi af i stedet for noget, der suger min energi.

 

Del med dit netværk

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: