juni 15

0 comments

Gellack neglelak – Sådan gør du hvis du vil spare penge og gøre det selv

Gellack neglelak kan du sagtens selv lægge på, så det bliver lige så fint, som hvis du gik ind i en salon.

Jeg er hooked på at få lagt neglelak, der tørrer med det samme og som holder i flere uger.

Jeg har længe haft den luksus, at jeg har fået lagt gellack negelak på en salon, men der ryger altså 400 kr hver gang, så jeg begyndte at synes, at det blev lidt pebret. Plus jeg skal afsted og have tiden afsat til det.

Så nu har jeg kastet mig ud i gør-det-selv modellen, og det er foreløbigt en stor succes. Måske er du interesseret i, om det kunne være noget for dig, så her kommer hele opskriften.

Gellack neglelak i gør-det-selv modellen – det har du brug for

Gellack er i al enkelhed neglelak, der skal hærdes i en lille maksine med en lampe, der enten har LED eller UV lys. Jeg har valgt at købe en med LED, som tørrer lidt hurtigere end dem med UV. Jeg er ikke ellers klar over om der er forskel bortset fra, at jeg kan forestille mig, at UV måske ikke er en god ide i større mængder. Men det må du ikke hænge mig op på.

Når du hærder lakken i “maskinen”, så er der to fordele: 1) Når du er færdig er lakken tør – ikke noget med at sidde og vente med strittende fingre i timevis og 2) det holder meget længere end normal neglelak gør. Du kan regne med mindst 2 uger, hvis du gør dig umage.

Jeg valgte at købe både lak og lampe af det mærke, der hedder L.A.Q. Shield, som er af en god kvalitet. Du skal bruge en LED lampe, basecoat, topcoat og lak i de farver, du har lyst til.

Lav selv gelnegle - sådan gør du

Hvis du vil have det samme sæt som mig, så kan du finde alle L.A.Q. Shield produkterne hos www.billigvoks.dk her

Udover lampen skal du bruge:

  • Lav selv gelnegle - sådan gør duNeglefil
  • Neglelakfjerner med acetone (jeg bruger en billig en fra Coop)

Hvis du har gammel gelneglelak, der skal fjernes, skal du også bruge:

  • En vatrondel klippet i småstykker
  • 10 stykker staniol
  • Rosenpind
  • Evt. en neglebuffer (denne er fra Vitry)

Lav selv gelnegle – sådan fjerner du lakken

Før du lægger ny lak skal det gamle helt af. Og ulempen ved at gelnegle holder så længe kommer så lige her: Det er lidt bøvlet at få det af. Men tro mig, det er umagen værd.

Du starter med at file forsigtigt med en neglefil oven på neglen, så du får brudt overlakken lidt ned. Du beskadiger ikke neglen på denne måde, men du får lige brudt den stærkeste overflade, så acetonen bedre kan virke.

Så fugter du de sm stykker vat-rondel, lægger dem på hver negl og pakker neglen ind i staniol. Sørg for at dine staniol “dutter” er trykket godt ind om fingeren, så acetonen ikke bare fordamper.

Det er pænt bøvlet at forsøge sig med alle fingre på en gang, så hvis du ikke har hjælp, så tag evt en hånd af gangen.

Sid med staniol-dutterne på i ca. 10-15 minutter.

Når du piller dem af, ser dine negle nogenlunde sådan her ud:

Lav selv gelnegle - sådan gør du

Med den flade side af rosenpinden skubber du stille og roligt lakken af – hvis den er meget genstridig, så gentag processen med folien og acetonen indtil den løsner sig.

Når al lakken er væk kan du forsigtigt slibe efter med en meget fin fil, så overfladen på neglen bliver jævn og glat, men pas på ikke at beskadige neglen.

Skub forsigtigt neglebåndet tilbage og tag lidt acetone på en vattot og tør alle neglene af, og så er du klar.

Lav selv gelnegle – sådan lægger du lakken

Lav selv gelnegle - her er første lag basecoatSå er du klar til at gå i gang. Sæt dig et sted med godt lys og udluftning. Gellack neglelak af mærket L.A.Q. Shield lugter ikke så slemt som f.eks. Essie, men vi er stadig ude i noget kemi, der sikkert ikke er super godt for os, så sørg for frisk luft.

Start med en hånd af gangen og læg et lag basecoat på – jeg tager typisk de 4 fingre på hver hånd for sig, de to tommelfingre for sig.

Det vil sige, du lægger lakken på de 4 første fingre lige som du plejer. Tænk i tynde lag og prøv at undgå at få lak på neglebånd og kanterne ved siden af neglen. Når først det hærder, så er det svært at få af.

Når de 4 første fingre er klar, stikker du dem ind i lampen, vipper den blå skærm ned og tørrer dem i 30 sekunder i LED lampen. Firmaet bag lakken anbefaler at tørre tommelfingrene for sig, men hvis du har en lille hånd, kan du sikkert sagtens tage alle fem fingre på en gang.

Lav selv gelnegle - sådan hærder du lakken

Lige så snart basecoat lakken har hærdet i de 30 sekunder er den i princippet tør, men undlad fristelsen til lige at røre ved den. Overfladen vil holde længere, hvis du undgår fedtede fingre på neglen undervejs.

Når alle 10 fingre er hærdet med basecoat, lægger du  den farvede lak. Tænk i at du hellere på lægge to tynde lag i stedet for et tykt og husk at hærde lakken mellem lagene. Med den farvede lak skal du tørre dem i 60 sekunder. Her er det også, at du kan give dem gas ved at drysse glimmer ned i den våde lak før du hærder den, så du kan lave sjove effekter.

Til slut lægger du topcoat på alle neglene og sørger for at hærde hele molevitten i LED lampen. Her anbefales det at give dem 2 gange 90 sekunder. Slutresultatet bliver væsentligt flottere, hvis du bruger den gradvist stigende tid i tørringen, har jeg fundet ud af.

Når du er helt færdig vil du bemærke, at dine negle kan have en lidt klistret overflade. Den får du væk ved at tørre neglene af med lidt vat vædet med acetone.

Og så har du flotte negle!

2016-03-12 14.52.30

(Farven her hedder Royal Metal og er sortblå)

Mit samlede indtryk af produktet:

Det er akkurat lige så nemt som at lægge almindelig neglelak, men du slipper for at skulle sidde og vente på at det tørrer. Og det er lige nøjagtig der, det altid går galt for mig, for jeg har ikke tålmodigheden. Til gengæld tager det længere tid at fjerne, men det er alt besværet værd i min verden.

Prisen løb for mig op i DKK 887 for lampen, Basecoat, Topcoat og 2 forskellige farver, så ca det samme som 2 salonbesøg. Jeg har senere købt nogle flere farver, men selv der er denne løsning langt billigere end salon-modellen.


Tags


You may also like

Brækposer: 9 Overraskende fede ting, du kan bruge dem til

Hvorfor er det så uhyggeligt at dele sin vægt?

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page