maj 1, 2016

DIY top – fra slidt top til ny igen

DIY top - fra slidt top til ny igen

Kan man lave en top om, så den går fra slidt top til ny igen?

Denne her top har jeg et nært forhold til.

Den er købt i Paris i NafNaf sammen med min “amerikanske mor” (det er en historie for en anden gang), og fordi vi havde en aldeles pragtfuld dag i solskin i godt selskab, så minder toppen mig om det.

Problemet med toppen er, at den ikke helt fungerer, sådan som jeg havde håbet.

DIY top - fra slidt top til næsten ny

Jeg kan super godt lide nitterne, men de har 2 ret betydelige fejl:

  1. De begynder så småt at falde af – de sidder løst hist og her, og flere er helt drattet af. Øv.
  2. Hvis man sidder i solen (hvilket jo ikke er helt usandsynligt, da det er en top), så bliver nitterne så varme, at på trods af, at de er syet på to lag stof, at det føles som om, man får brandsår. Det lyder fjollet, men jeg kan bare sige, at det er relativt akavet at sidde på en café og holde toppen væk fra huden, fordi det føles som om lugten af brændt kød snart vil brede sig!

Jeg nænner simpelthen ikke at smide toppen ud, så derfor lagde jeg hovedet i blød.

Fra slidt top til ny igen

Det første jeg gjorde var at pille alle nitterne af. Det tog næsten en time, for jeg var ikke interesseret i at beskadige stoffet. Der var kun nitter på forsiden, så jeg har slet ikke rørt bagsiden af toppen.

DIY top - fra slidt top til ny igen

Udfordringen var nu, at jeg stod tilbage med en hel skål med nitter, men også med en kant, der tydeligt bar præg af, at der har været syet noget på. Nitterne var også lidt tunge, så selv hvis jeg brugte tiden på at fjerne alle trådresterne, så ville man stadig kunne se, at der er lidt huller i stoffet.

DIY top - fra slidt top til ny igen

Så jeg besluttede, at i stedet for at bakse med trådene, så ville jeg i stedet dekorere forstykket ved at sy rækker af effektgarn i sort og hvidt på.

Jeg valgte at sy garnet på med en gennemsigtig tråd i overtråden og sort i undertråden, så de relativt smalle zigzag sting, jeg har brugt er så godt som usynlige.

DIY top - fra slidt top til ny igen

Det færdige resultat hvor min top er gået fra slidt top til ny igen ser du her:

DIY top - fra slidt top til ny igen

Her kan du se lidt tættere på, hvordan garnet ser ud på blusen:

DIY top - fra slidt top til ny igen

Jeg er super tilfreds med toppen; det er virkelig, som om den er gået fra at være slidt top til ny igen, så nu er jeg sikker på, at jeg kommer til at bruge den meget mere.

Og nitterne?

Den har jeg en plan med, så de dukker snart op i en ny DIY.

Hvis du vil være sikker på at høre om mine næste projekter, så skynd dig at skrive dig op til mit nyhedsbrev lige her.

DIY top - fra slidt top til ny igen

 

Del med dit netværk

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: