februar 29

2 comments

2 frisurer til langt hår, der ikke tager mange minutter

Hvad gør man, når man har langt hår men en kort tålmodighed?

Man kaster sig selvfølgelig ud i frisurer til langt hår, som ikke tager mere end ganske få minutter at lave. Frisurer skal nemlig kunne laves midt i mellem madpakker, frisurer til pigerne, huske ungerne på dit og dat, morgenmad og ud af døren til tiden.

Kender du problematikken?

Jeg ser engang imellem de her meget indviklede frisurer, hvor der både skal krølles eller glattes hår og gøres ved, og det kan jeg bare sige lige ud:

Det bliver aldrig mig!

Men en hurtig frisure, som ser både tjekket og poleret ud – ja tak.

Det gider vi godt.

Så derfor får du inspirationen her, hvis du selv leder efter frisurer til langt hår.

Sofistikeret Mohawk med knuder:

Mohawk med knuder

Sådan gør du:

Ideen er, at du først samler en tot hår fra venstre og højre side af ansigtet et stykke over øret. Omme bagi drejer du totten rundt og laver en knude på håret. Mens du holder fast i “den lange ende” trækker du lidt ud i knuden, så den fylder lidt mere, og så sætter du knuden fast med 2 hårnåle.

Derefter tager du to totter mere lige nede ved øret og samler igen bagpå. Du drejer igen totten rundt og laver en knude, men før du slipper taget på den tager du enden fra den første knold og trækker igennem hullet, så det danner en lille mini-hestehale. Nu arrangerer du så den anden knude, så den ligger lige under den første og så sætter du den fast.

Alt efter hvor store knuder, du har lavet, og hvor tykt dit hår er, kan du lave en til knude efter samme princip – det vil sige en knude og trække totten fra den sidste knude med igennem. Jeg lavede to, og synes, det gav en fin effekt.

Til sidst gav jeg det hele en gang lak, og så holdt den frisure hele dagen.

Sidefletning med knold i den ene side

Sidefletning med knold i den ene side

Denne her frisure er en af mine favoritter, for de er både elegant og ser super tjekket ud, men den tager ingen tid at lave. Frisuren består af en side, der er flettet, en der er glat, og alt håret samlet i en knold bag det ene øre.

Du starter med at lave en sideskilning der, hvor du gerne vil have din fletning til at starte. Håret i den side, du ikke skal flette, lader du lige nu bare hænge lige ned.

Startende ved skilningen kan du nu gå i gang med at flette en fransk eller hollandsk fletning ned langs den ene side. Hvis du ikke er vant til at flette på dig selv, så er en fransk fletning en helt almindelig fletning, hvor du for hvert “flet” tager en lille smule hår med ind i fletningen, så den ligger fast ind mod hovedet. På billedet kan du se, at min fletning buler udad – det er fordi jeg har valgt at lave en hollandsk fletning. I stedet for at flette totterne over, så fletter du under.

Det lyder indviklet, men det er i virkeligheden ikke så svært. Og sjovt nok, så er det faktisk lettest ikke at kigge i spejlet samtidig, for gør du det, skal du forholde dig til det hele spejlvendt.

Er du helt fortabt, så er der en guide til fransk fletning her og hollandsk fletning her. Jeg har øvet mig på mine piger og mig selv, så nu ligger det bare i fingrene.

Men altså, du fletter løs indtil du når ned bag øret, som du også kan se på billedet. Hold fast i fletningen og glat så håret i den anden side bagud, så det mødes omme bag i siden hvor din fletning slutter. Bind en elastik omkring alt håret og lav nu en knold ved at vikle håret rundt om sig selv. Sæt enten en elastik mere omkring og/eller sæt fast med hårnåle alt efter humør.

Og voila! 2 flotte frisurer til langt hår, og jeg garanterer dig, at du ikke skal bruge lang tid på det, men at du kommer til at se ud som om, du har brugt laaang tid foran spejlet.

 


Tags


You may also like

Brækposer: 9 Overraskende fede ting, du kan bruge dem til

Hvorfor er det så uhyggeligt at dele sin vægt?

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hej Lise.

  Tak for tips, nu fik jeg lige sat håret 😉
  Og tillykke med din nye blog. Den ser flot ud, og jeg lurer lidt på den, da jeg bl.a. finder inspiration til at lave noget lign. selv.
  Jeg har fulgt lidt med i Online.haj så kender lidt til dig derfra.
  Held og lykke med det nye.
  Og god fredag 🙂

  Mvh Majritt

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page