1 måned: vægttab målt i kg eller cm?

Vægttab i kg eller cm

Vægttab målt i kg eller cm – hvad giver det bedste billede?

Her får du første måneds status for min vej imod forhåbentligt lidt færre kilo på sidebenene.

Som sagt er mit udgangspunkt ikke noget med vanvittig overvægt, men snarere de der stædige ekstra kilo, der har det med at snige sig ind på en med tiden.

Jeg ved ikke med dig, men efter 3 børn, er det som om især taljen er noget svær at få øje på. Det er ikke bare irriterende, men jo også et af de steder, diverse forskere og eksperter er enige om, at det ikke er så smart at være polstret på.

Og jeg kan også sige, at den talje og mave har været kilde til en del såret forfængelighed i tidens løb.

Det er for eksempel ikke særlig festligt 6 måneder efter man har født at blive ønsket tillykke med graviditeten…

Det er heller ikke sjovt at blive vurderet som gravid et år efter…

Og før du ryster helt på hovedet: Vi er ikke ude i, at jeg forventer at stå med en flad mave som en 20-årig. Jeg kunne bare godt tænke mig at jeg ikke hele tiden behøver at tænke over, om maven nu er ordentlig camoufleret af tøjet, men at den bare tager sig helt almindeligt ud.

Derfor har det været interessant i mit vægttabsforløb at holde øje ikke bare med vægten, men også med talje og hoftemål.

Resultater

Og hør lige resultaterne her efter en måned:

Vægttab målt i kg:

Minus 3,5 kg

Væggtab målt i cm:

Talje: Minus 4 cm

Hofter: Minus 3 cm

Mit tøj sidder mærkbart mindre stramt om mig, og jeg får adskillige kommentarer om, at det kan ses, at jeg har tabt mig.

Jeg havde umiddelbart troet, at jeg ville have tabt mig mere, men prøv lige engang at overveje, at selv hvis jeg “kun” fremover tabte mig 1 kg om måneden, så vil jeg på et halvt år have tabt mig ialt 8-9 kg! Og det skulle jeg hilse og sige er absolut perfekt.

Men vægten er en ting, men det helt store for mig har været, at taljemålet har rykket sig så meget.

Thomas (Thomas Rosenstand fra Slankeskolen, som jeg følger) har godt nok forberedt mig på, at det ville ske, men jeg indrømmer, at jeg har været skeptisk over, om det nogensinde skulle lykkes.

Så ja – jeg er begejstret for at sige det mildt!

Og mit budskab er, at du skal passe på med at udelukkende at bedømme vægttab målt i kg. Det kan være mindst lige så interessant at finde målebåndet frem. Desuden skal du overveje, at hvis du også laver fysisk træning, så vil din vægt måske oven i købet stige lidt på et tidspunkt, fordi muskler vejer mere end fedt.

For mig er en sikker indikator spejlet og noget af yndlingstøjet – det er ret nemt at se, at det går den rigtige vej.

Kost og udskejelser

vægttab målt i kgDer har ikke været mange udskejelser her den første måned, og det har ret beset ikke været svært overhovedet. Jeg tror, at det at jeg har mærket resultaterne så hurtigt, har givet mig blod på tanden, og jeg har jo ikke manglet noget overhovedet.

Og jeg har tilladt mig selv nogle gode glas rødvin – ikke hver dag, men ofte både fredag og lørdag.

Jeg har fulgt kostprincipperne om stort set nul kulhydrater, masser af protein og moderater mængder af fedtstoffer.

Det bliver spændende at se udviklingen fremover – bliver det vægttab i kg eller i cm, der bliver mest markant og kan jeg holde kadencen?

Jeg lover at holde dig opdateret.

Del med dit netværk

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: